Werken,carnaval,auto,feesten - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Bert Emden - WaarBenJij.nu Werken,carnaval,auto,feesten - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Bert Emden - WaarBenJij.nu

Werken,carnaval,auto,feesten

Door: Bert van Emden

Blijf op de hoogte en volg Bert

07 Maart 2011 | Nederland, Amsterdam

Zondag nog een gezellige Wet en Wild gehad. Om 24uur naar huis gegaan. Leonie en Janneke hadden taart meegenomen als afschieds hap.

Maandag de planning om lekker een stuk te gaan fietsen. Helaas voelde ik me niet lekker (hoofdpijn,verkoude,diaree). Toch de fiets op gestapt, maar dat was niet verstandig. Elke kuil waar ik door reed deed pijn in mijn hele lijf. Na het fietsen op mijn bed geploft en nog een paar uur geslapen. De hele dag maar thuis gebleven. 's Avonds zou ik met Leonie en Janneke uiteten gaan, maar dat heb ik maar afgezecht.
Nog wel even naar Suikertuintje gegaan om wat dingen te kopen. Onderweg er naartoe vond ik mijn auto al gekke geluiden maken aan de rechter voorkant. Onderweg even gestopt, maar kon met mijn 'auto kennis' niets ontdekken. Bij Suikertuintje weer gekeken. Nu stonk het en zag ik wat rook tussen de band door komen. Oh nee, niet weer wat. In deze auto rijd ik iig niet meer. Na wat shoppen, Wim gebeld. Uiteindelijk is Roman (zijn zoon) mij komen ophalen. Super aardig. Gelukkig hadden ze nog een huur auto staan bij Wim die ik 2 dagen kon lenen. Dus boodschappen doen ging ook nog lukken.

Dinsdag gelukkig weer een stuk beter, nog wel verkoude. Gaan ontbijten met Leonie en Janneke. Ze vilegen vandaag terug naar Nederland. Dus gelijk afscheid genomen.Dat is wel een nadeel van zolang hier zitten, je moet zovaak afscheid nemen van mensen die je hebt leren kennen.

Woensdag ochtend om 7uur in de auto naar Suikertuintje, hier komt als het goed is om 8uur een sleepbedrijf. Uiteindelijk werd dit 8:30. Hup de auto op de oplegger en rijden maar naar mijn studio. Hier de auto afgeleverd. Kosten vielen gelukkig wel mee (Nafl75,00). Wim gelijk even gekeken of hij kon zien wat er fout zit. Blijkt de spoorstang, homokineet en Bout kapot te zijn (je leerd nog eens wat zo). Zolang deze onderdelen niet vervangen zijn moet ik echt niet rijden in dat baggel. Dus met Roman langs de sloop,en wat auto onderdelen zaken. Helaas nergens hetgene wat ik nodig heb.

Donderdag ochtend weer vroeg eruit. Eerst sporten (na 5minuten al een lekke band) en daarna weer zoeken naar de juiste onderdelen voor mijn auto. Gelukkig vandaag wel gevonden. Koste wel ruim 2uur!!! Maarja dan heb je wel wat haha. Heb met Wim afgesproken dat ik een auto van hun ga huren. Dan hoop ik iig van al dat gedoe af te zijn met problemen. Rij nu een nissan station car. Prima bak.
Mijn eigen auto ga ik verkopen als Wim hem heeft gemaakt. Maandag zal hij dit doen.

Op het werk deze week niet zo druk. Zelfs avond van maar 16gasten gehad. Dan duurd een avond lang.

Vrijdag wezen stappen met collega's. Eerst alleen naar Cabana geweest en daarna naar Bermuda waar iedereen heen zou komen. Het was erg gezellig. Uiteindelijk om 6uur mn bed ingegaan.

Zondag ochtend 7uur op, harlopen en daarna naar de duikschool. Moest daar om 9uur zijn. Duiken met oa Jaap en Karel. We zijn naar Watamula geweest. Was een super duik. Eerst al van de rotsen een meter of 5 naar beneden de zee in gesprongen met uitrusting om, daarna tijdens de duik een schildpad en baracuda gezien. Het water uitkomen was ook spannend. Over allemaal rotsen en kloven heen. Spek glad en veel golven. Echt uitdagend. Daarna met uitrusting om terug lopen naar de auto. Dan is dat nog best zwaar. Terug naar de duikschool, hier even gezwommen (zout water afspoelen) en gaan lunchen met Jaap, Angelique en Diede. Met hun en Alex + kids naar het carnaval gegaan. We zijn in Otrabanda gaan kijken. Was leuk en gezellig. Beter dan carnaval in Nederland. Hier lekker in de zon met een biertje in de hand swingen. Na de parade bij een Mexicaan wezen eten. Was een top dag. Wel vermoeiend. Om 22uur weer thuis. Even wat drinken en lekker gaan slapen.

Vanmorgen wezen fietsen, nu ff internetten en straks ongeveer 5uurtjes werken samen met Bas. Morgen ook. Eigenlijk zijn we vandaag en morgen gesloten, maar woensdag beginnen we met de nieuwe kaart. Dus wij gaan daar samen al wat mice a place voor klaar zetten.
Vanavond een nachtduik maken met Jaap, Sheila en Jorge en daarna met elkaar ergens eten. Morgen avond na het werk naar de slot parade van het carnaval.

Kus

• 07 Maart 2011 - 17:45

Desiree:

Whoehoe ..... eindelijk een schildpad, kan je die van je lijstje schrappen =)
    Ik zou anders toch maar een scootertje kopen .... of gewoon alles op de (bak)fiets, haha.
    Dikke knuf lieffie

• 09 Maart 2011 - 15:29

Wim Touw:

Ha Bertje

Vind het een beetje jammer dat je het niet zo naar je zin heeft, wat moet je ook op zo'n eiland, effe werken, geen mooie vrouwen, weinig stappen, slecht weer, wel weer een goeie auto.....................................
    ruilen.

Groet Wim T