Weer een prima week - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Bert Emden - WaarBenJij.nu Weer een prima week - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Bert Emden - WaarBenJij.nu

Weer een prima week

Door: Bert van Emden

Blijf op de hoogte en volg Bert

29 Maart 2011 | Nederland, Amsterdam

Voor ik aan mijn verhaal begin even een vraag aan jullie. Is er iemand die verstand heeft over je uitschrijven in Nederland, wat daar allemaal bij komt kijken en of ik dan nog een huis kan blijven huren?

Van de week weer een goede week gehad op het werk. Elke avond goed vol gezeten. Ook een hoop gasten die al voor de 2de of zelfs meerdere keren langs kwamen. Zaterdag avond is Yvonne komen eten samen met Rene (man die op Curacao woont/werkt). Was erg gezelllig, na het eten lekker aan de bar een borrel genomen.

Deze week allen op vrijdag wezen stappen (Cabana en Bermuda). Was erg gezellig en het was ook zo weer 5uur.

Donderdag ochten een ontbijtje gepakt bij Cafe Wilhelmina samen met Yvonne. Was lekker ontspannen en voor we het wisten was het alweer tijd om naar mijn werk te gaan.

Zondag ochtend vroeg uit de veren (7uur), wezen hardlopen, ontbijten en op naar de supermarkt om de laatste dingen voor de BBQ van vanmiddag in te slaan (Jaap en Diede hadden gister al veel gekocht). Hierna naar Jaap en daar dingen voorbereiden. Eerst Angelique nog naar de duikschool gebracht, er reden geen bussen, dus anders kon ze er niet komen. Na de voorbereidingen voor de BBQ zijn Jaap en ik ook naar de duikschool gegaan. Hier met Karel en Alex alle spullen verzameld om vanmiddag te kunnen duiken met de familie van Diede (8personen). Bij Vaersenbaai alle duiksets klaar gezet en wachten tot iedereen er was. Hier even wat gedronken en naar een introductie van Karel geluisterd. Alex en ik zijn gaan duiken met 5 personen die al eerder hadden gedoken. Jaap en Karel doken met 3 anderen die voor het eerst gingen duiken. Tijdens de duik mooie vissen en een schildpad gezien. Ik dook als laatste om de groep in de gaten te houden. Moest af en toe helpen met lucht uit trimvest laten ontsnappen van de duikers (ze gingen te snel naar boven). Vlak voordat we
naar boven zouden gaan schoot 1van de duikers naar boven, dus ik er achter aan. Hij was misselijk geworden, dus moest onverwachts rescue doen (laten druiven, op gemak stellen, naar de kant brengen). Gelukkig ging het later weer beter met hem. Na de duik alle spullen opruimen en de BBQ voorbereiden. Alles was lekker en gezellig. Uiteindelijk met 20 man/vrouw gegeten/gedronken (oa ook Sheila, Jorge, Tamara, Diede, Anneke, Miranda, Chantal). Na de BBQ nog met Jaap, Diede en Tamara blijven hangen aan de zee en lekker zitten kletsen en genieten van de sterren. Diede en Tamara naar Mambo gebracht en lekker naar huis gegaan. Was moe maar onwijs voldaan.

Maandag om 9uur bij Old Dutch afgesporken met Yvonne. Vanaf hier zijn we heel de dag (bijna 200km) aan het rijden geweest naar oa Flamingo area, Kleine&Grote knip, Westpunt, Jaanchies (leguaan gegeten), Vlindertuin (helaas gesloten), Windmolen farm, Landhuis Daniel (helaas ook gesloten)om uiteindelijk bij Zanzibar lekker 1:30uur te zwemmen en relaxen. Even een uurtje bij mij thuis op het terras lekker een wijntje zitten drinken en daarna naar Brakkeput MeiMei gegaan. Wat is dit een TOP locatie en super mooi. Hier heerlijk gegeten en genoten van de entourage. Yvonne weer bij Old Dutch afezet en naar huis gegaan. Wat lezen en lekker slapen.

Vanmorgen wezen fietsen, ff zitten skype met mijn ouders. Kreeg daar helaas te horen dat ze Jos hadden zien vallen in de koers waar hij nu aan mee doed. Waarschijnlijk naar het ziekenhuis afgevoerd. Hoop dat het niet ernstig is. Wacht de smsjes af vandaag. Nu ff douchen, daarna langs de pedicure (wat een eelt krijd je van veel op je blote voeten lopen) en daarna werken.

Blijf het onwijs leuk vinden al die reacties die ik krijg.

Ayo Bert

• 29 Maart 2011 - 19:13

Elsje:

Hoi Bert, wat een avonturen beleef je daar allemaal. Alles nog goed gekomen met de misselijke duiker. Heb je al wat van Jos gehoord?? Waar rijdt hij nu, of liever gezegd reed hij...Wij hebben het 85 jaar van HBSS gevierd. Heb je daar wel gemist hoor...Groeten daar en hoop dat je snel wat van je broer hoort!
    Kus Els

• 29 Maart 2011 - 20:04

Anja:

We hebben je zeker gemist hoor afgelopen weekend op HBSS. Was een knalfeest!
    Groetjes daar!
    X