Nachtduik/Cristoffelberg beklimmen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Bert Emden - WaarBenJij.nu Nachtduik/Cristoffelberg beklimmen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Bert Emden - WaarBenJij.nu

Nachtduik/Cristoffelberg beklimmen

Door: bertvanemden

Blijf op de hoogte en volg Bert

13 Januari 2011 | Nederland, Amsterdam

Vrijdag redelijk brak opgestaan. Misshien toch net iets teveel gedronken gister. Na wat opstart problemen om half 1 naar WTC om mijn auto te verzekeren. Zijn ze tot 2uur gesloten ivm lunch. Wat te doen het komende uur. Dan maar even een ice cappo drinken bij Hooks hut en wat lezen. Weer terug naar verzekeringsmaatschappij. Dit ging gelukkig allemaal soepel en snel. Gelijk door naar het belastingkantoor en zelfs dit ging snel. Nu staat na 3 weken de auto eindelijk op mijn naam. Het is een lekker zonnige dag, dus ook nog maar even naar het strand. Uurtje bij Cabana gezwommen en gelegen. Nog even wat drinken aan de bar en naar huis. Hier heb ik voor het eerst voor mezelf op Curacao gekookt haha. Makkelijk hoor eten op je werk of uiteten. Tijdens het eten gelijk even skype met Rolf. De rest van Nederland lag al lekker te slapen. Rond half10 naar het huis van Leonie, Willem, Randy,Chantal etc.. Hier wat foto's uitgewisseld, wat gedronken en hierna naar Cabana voor disco night (elke vrijdag). Het is weer erg druk en gezellig. Helaas zijn de mannen zo stom om zich weer veel te makkelijk te laten om lullen door wat dames om mee te gaan naar Bermuda. Dit feest viel erg tegen, dus niet te laat naar huis.

Vroeg opstaan, omdat ik met Sheila, Tamara en Willem ging duiken. Half10 bij Alex (duikinstructuur) zijn. Hier is Karel (eigenaar duikcentrum) ook aanwezig. Hij gaat uiteindelijk ook mee duiken. Dus met z'n 6e. Een leuke groep. We gaan een fun duik maken bij de watercentrale. Eenmaal in de zee blijkt dat door de stroming we niet naar het punt kunnen dat we wilden. Na 5 minuten tegen de stroom in zwemmen waren we echt nog geen meter opgeschoten. Dus maar met de stroom in de rug langs de kust. Na bijna een uur komen we ongeveer 1,5km verder boven water. We hebben een hoop mooie vissen gezien. De kant op klauteren (lastig met ruwe zee) en wachten tot Alex en Karel de auto hebben gehaald. Wij vermaken ons prima in de zon. Terug naar het duikcentrum. Hier spoelen we de uitrusting en eten nog even een kaas pasteitje. Willem en ik worden al helemaal plat gebeld door Randy waar we blijven, omdat we met Randy/Leonie/Chantal/Kelly en Wendy hebben afgesproken om naar de blauwe kamer te gaan. Het bootje dat ons daar heen zal brengen vertrekt om half3 en het is al kwart voor 2. Dus wij flink doorrijden. Hierdoor komen we mooi optijd aan en kunnen bijna direct het bootje instappen. Deze brengt ons naar een baai waar we 45minuten kunnen snorkelen (vissen/scheepsvrak/koraal). Na 45 minuten werden we weer opgehaald en naar de blauwe kamer gebracht. Dit is een open ruimte in de rotsten waar je alleen kunt komen door een stuk onder water te zwemmen. Erg mooi en leuk om geweest te zijn. Na ongeveer 30minuten weer de boot in en terug naar de auto's. Ff wat 'oranje' patatjes op en naar een restaurantje boven op een klif. Zeker 10m hoog. Randy, Willem en Leonie zijn hier gewoon vanaf gesprongen RESPECT. Hierna ff wat gegeten en terug naar huis. Paar uurtjes slapen en naar afscheidsborrel van Marco. Hij vliegt morgen weer naar Ned. Hierna naar Mambo voor optreden van Gregor Salto. Het viel mij wat tegen en om 3uur lekker naar bed.

Zondag gewoon gewerkt. Met veel te veeel mensen in de keuken (rooster maken blijft moeilijk). Vandaag kreeg ik wel te horen dat ik vanaf nu zondag en maandag vrij ben. Lekker vaste dagen. Na het werk nog even naar Wet en Wild. Maar niet te laat gemaakt. De sfeer werd wat onprettig. Zach ook gewoon dat bij een jonge gozer een wapen in zijn kontzak zat. Zijn t-shirt had precies de vorm van een pistool. Dus dan maar lekker gaan slapen.

Maandag dus lekker vrij. 's ochtends hardgelopen, internet en boodschappen. Om 12uur naar Willem, Randy en Chantal. Met hun een lekker middagje naar Blue Bay. Met de huurauto van Willem willen we vertrekken, start de auto niet. Lopen we om de auto heen, is gewoon heel de voor bumper eraf gehaald en de accu los gemaakt. Slaat echt nergens op. Dus bellen met verhuurbedrijf, waar wij met een slakke gangetje heen zijn gereden. Doen we ook niet meer, veel te link. Bij verhuurbedrijf na veel praten een andere auto gekregen en contact met de politie gehad. Zij komen naar het verhuurbedrijf om naar schade te kijken. Maar dit mag het verhuurbedrijf lekker oplossen. Wij met de andere auto naar Blue bay. Hier even wezen snorkelen en zonnen. Na half uur begint het wat te betrekken, dus maar een droge plek zoeken.Fijn dat wij daar al snel heen gingen, want na een uur begint het echt ONWIJS hard te regenen en waaien. Iedereen vlucht snel naar een droge plek, maar wij hebben al lekker een relaxe bank. HIer eten we wat en gaan terug naar huis. Willem komt me een half uur later alweer ophalen, omdat wij een nacht duik gaan maken samen met Alex en Jaap. De duik maken we bij slangenbaai. Echt super leuk en spannend. Heb oa krabben, papagaai vissen, lions fish, octopusje, kogelvis en als je het licht uitzetten lichtgevend plankton gezien. Na de duik uitrusting spoelen en naar huis. Morgen VROEG op.

Dinsdag ochtend om 6uur ging de wekker. Vandaag willen we de Cristoffelberg beklimmen (hoogste punt van het eiland). Deze dag zijn we met Leonie,Willem,Chantal, Randy, Sheila, Ton en ik. Een gezellige groep. Om kwart voor 8 beginnen we aan onze toch naar de top. Het is een prachtige wandeling door beekjes,smalle doorgangen, door struiken etc.. Er is niks verhard.Ik loop heel de tijd als laatste, zo kan ik iedereen in de gaten houden of helpen (ben de pak ezel met mijn volle rugtas ;-)!) Boven op de top uithijgen en van het schitterende uitzicht genieten. Vanaf een afstand zien we een grote regen bui aankomen, dus maar beginnen aan de terug tocht. Deze werd door de regen nog spannender. Glad en modderig. Beneden aangekomen besloten om de rest van het nationaal park met de auto rond te rijden. Leonie en Chantal bij mij in de auto. Start mijn auto niet. Wat is dit, niet weer gezeik met een auto a.u.b.!! Gelukkig komen de andere op een gegeven moment terug rijden. Ik heb natuurlijk geen verstand van auto's. Er zitten wel erg veel draadjes los, maar wat is het probleem. Uiteindelijk hebben we de auto de heuvel af geduwd en zo weer aan de praat gekregen. Dit is niet leuk en wat nu doen. Besloten om iig met Leonie, Chantal en Willem (lief dat jullie bij me wilden blijven) naar Zanzibar te gaan. Dan ben ik op mijn werk en zij konden lekker in de zon gaan liggen. Uiteindelijk zijn de andere ook mee gegaan. Nog even wat drinken en een duik in de zee en op naar het werk. Het was rustig qua Mise a place, dus vaak bij hun langsgelopen voor een praatje. 's Avonds zijn Leonie, Chantal en Willem nog komen eten. Beetje extra verwennen natuurlijk en erg fijn dat zij het eten/drinken en de sfeeer goed vonden. Deze avond ook nog heel de koelcel schoongemaakt. Precies toen ik klaar was liep heel de zaak vol. Beter, dan schiet de tijd lekker op. Na het werk gewoon naar huis gegaan en gaan slapen. Was een lange dag.

Uitslapen lukt me nog steeds niet, dus om kwart voor 8 mn bed uit om hard te gaan lopen. Hierna met Jelle/Rick (huisgenoten) en Chantal naar Punda. Daar wezen ontbijten en daarna met Chantal Punda en Otrabanda door gelopen om wat dingen te regelen. Het ene moment volop zon en het andere moment keiharde regen. Snel ff naar huis en Jelle naar het vliegveld brengen. Hij gaat na een half jaar weer terug naar Nederland. Via het vliegveld naar mijn werk. Een lekker diner gedraaid. Onverwachts lekker druk gehad, maar gelukkig allemaal redelijk op tijd. Om half11 naar huis, douchen en nog even naar Cabana. Hier zijn Leonie, Chantal, Willem en Randy. Dit is de laatste avond van Willem. Donderdag vliegt hij weer terug naar Suriname (hier werkt hij). Na een uurtje weer naar huis.

xXxXxX Bert

• 13 Januari 2011 - 16:47

Elsje:

Weer genoten van je belevenissen daar Bert!
    Ik heb de fotoos van De Blauwe Kamer gezien, waanzinnig moet er zelf niet aan denken om zo onder water naar iets te zwemmen, zo afgesloten.... Dan spring ik liever 10 meter naar beneden of in water van 3 graden....zo zie je maar we zijn allemaal kanjers op onze eigen wijze!!! Dag Bert dikke kus Els

• 13 Januari 2011 - 16:48

Anja :

Hoi Bert, wat zit je nou moeilijk te doen over uitslapen? Volgens mij heb je gewoon geen tijd om te slapen want je maakt zoveel mee! Uitslapen doe je maar als je een ouwe vent bent hahahahah! Nog bedankt voor je felicitatie voor mijn verjaardag, we hebben het met de hele familie gevierd dus dat was gezellig. Enne gelukkig scheen het zonnetje ;d
    Groetjes!!

• 14 Januari 2011 - 16:25

Sander:

Hoi Bert, wat een verhaal... heb er even over gedaan om te lezen... leuke belevenissen allemaal, op de auto-pirikelen na dan!... have fun nog! Groetjes!

• 14 Januari 2011 - 23:19

Ricardo & Nathalie:

Bertje, kijk je uit dat je niet oververhit/overwerkt raakt?!
    Hahaha :lol:

• 16 Januari 2011 - 11:22

Yvon:

Heee Bert, heb nu een aantal van je verslagen gelezen, phoooeeff, jij moet echt moe zijn, hahah. Je hebt gelijk om alles te zien, doen, en te proberen. Hou vol! Zie je volgende verslag weer met plezier tegemoet. Dikke knuffel Yvon

• 16 Januari 2011 - 12:38

Arenda:

leuk leuk leuk om alles weer over je te lezen!! ben best wel jaloers hoor! nou hier alles goed en hoop je snel een keer te spreken via skype of msn!! xxx arenda

• 18 Januari 2011 - 10:54

Marga:

Hallo Bert, Zo te zien hoef je je niet te vervelen op Curacao!. We lezen met veel plezier iedere keer je verslag. Zou ook wel willen duiken daar.... Hier zijn we ons aan het voorbereiden op de reis naar Patagonië met je ouders. Komt ook alweer dichterbij.

Lieve groeten ook van Berend

• 18 Januari 2011 - 15:08

Marjolijn:

Ola Bert, ik geniet van je reisverhalen. Brengt het voorjaar weer wat dichterbij! Succes met je auto. (Ik lees wel hoe het verder gaat...!). Doei, Marjolijn

• 18 Januari 2011 - 15:22

Ron:

Hahaha, wat een leven zeg. mooi hoor, veel plezier maar weer de komenede weken.
    wij hier druk met het dagelijkse (saaie) bestaan. Binnenkort wel lekker op de ski. groetjes Ron