Aruba en Advanced duik brevet
Door: bertvanemden
Blijf op de hoogte en volg Bert
10 Februari 2011 | Nederland, Amsterdam
Zondag ochtend vroeg (5uur) op het vliegveld, netjes 2uur van te voren. Gaat de incheck balie pas uurtje van te voren open. Maar ik was iig optijd!!! Ff cappuchino drinken, wat winkeltjes in (zelfde troep als in Punda) en daarna het 'onwijs' grote vliegtuig in. Een vliegtuigje waar max. 15 mensen in konden. Wij zaten er met z'n 7tjes in. Kon gewoon zo de cockpit in kijken. Grappig. Alles trillen en veel herrie tijdens het vliegen, maar geen angst. 25 minuten later al geland op Aruba. Hier heel snel mijn koffer en gebeld met Rosalie (zus van Margreet). Na 10min al opgehaald op vliegveld en binnen 5 minuten bij hun thuis. Lekker ontbeten en gezellig zitten kletsen. Langzaam aan werden er wat meer mensen wakker in het huis (frans(man van Rosalie) en Sanne(dochter van Margreet)). Sanne ging 2uur lessen voor kite surfen. Margreet en ik zijn mee gegaan en ik ben tussendoor nog gaan proberen te snorkelen. Helaas was de zee veel te ondiep, kwam niet dieper dan mijn kuiten in het water en de bodem was ook heel erg scherp door stenen en koraal. Viel dus tegen. Terug naar huis gegaan om te lunchen en daarna opgehaald door een van de zoons van Rosalie en Frans. Met zijn gezinnetje en wat andere gezinnetjes naar het strand gegaan. HEERLIJK was dat. Gezellig kletsen, wat zwemmen en lekker met een biertje in de zee staan. 's Avonds met z'n alle thuis lekker wraps gegeten. Hierna nog even wat voetbal gekeken (voor het eerst in 7weken dat ik tv zag). Om 9uur kon ik mijn ogen echt niet meer open houden en ben ik gaan slapen.
Maandag om half 8 opgestaan, ontbeten en met Margreet en Rosalie naar een verhuur bedrijf gegaan om 'onze' huur jeep op te halen. Een prima bak met een automaat erin. Gelukkig nog veel feeling voor door de trip door Australie met de camper. Dus ik reed naar huis om Sanne op te halen. Hier bepaald dat we eerst naar het noorden zouden rijden (een vuurtoren) en daarna naar het nationaal park. Bij de vuurtoren onwijs druk met bussen en jeeps van allemaal Amerikanen die hier met cruise schepen waren aangekomen. Wij zijn met z'n 3e nog een heel stuk langs de wilde en ruige kust gaan lopen. Vanaf de vuurtoren naar de struisvogel farm gegaan om te lunchen. Lekker een omelet van struisvogel ei op met knoflook brood. Helaas ging Sanne zich hier niet zo lekker voelen. Na de lunch hebben we haar terug gebracht naar huis en ben ik alleen met Margreet naar het nationaal park geweest. Dit was mooi en ook spannend. Eerst een stuk gereden over wegen waar je echt alleen met een Jeep kan rijden. Onwijs diepe kuilen en grote rotsblokken. Op een gegeven moment werd het echt te ruig en zijn we omgekeerd. Via de geasfalteerde weg naar de kust gereden waar ook hele mooie plekken waren. Nog even in een grot wezen kijken. Hier waren nog muurschilderingen te zien van heel vroeger. Via een onverharde weg richting de uitgang en zo naar Baby beach (helemaal het zuiden van het eiland). Dit stelde niet zoveel voor en het begon ook flink bewolkt te worden. Via de hoofdweg terug naar Oranjestad. Boodschappen gedaan, want Margreet en ik hadden beloofd te zullen koken. Heb pasta met tonijn en div. groenten gemaakt met een frisse salade. Viel goed in de smaak bij een ieder. Na het eten wat op internet gezeten en niet te laat naar bed. Morgen ochtend om half 6 op.
Om 6uur op het vliegveld afgezet. Hier inchecken. Moet geen probleem zijn leek mij. Zat ik er toch even naast. Bleek mijn retour ticket geboekt te zijn voor 8 maart ipv 8 februari. Ohoh, wat nu? Gelukkig kon ik bij de balie van Inzell air mijn ticket tegen een kleine vergoeding omboeken. Daarna weer in de rij voor inchecken. Gelukkig klopte het nu wel. Gelijk door de douane en weer ff bakkie drinken, winkeltjes in en wat lezen. Nu vloog ik met een veel groter toestel, maar er zaten maar weinig mensen in. Na 15/20 minuten alweer geland op Curacao. Hier koffer ophalen, door douane en naar Punda. Hier afgesproken met Chantal om te ontbijten. Was gezellig. Gelijk mijn avonturen kunnen vertellen. Boodschappen doen, hardlopen en naar het werk. Op het werk onwijs druk gehad. Dus toen ik 's avonds thuis kwam was ik aardig moe na de lange/drukke dag.
Conclusie van reisje Aruba. Het is daar allemaal wel een stuk netter, betere wegen, mooiere stranden en een stuk kleiner dan Curacao. Zekere wel een aanrader, maar niet te lang, bent zo uitgekeken.
Gister ochtend wezen duiken. Wilden met een grote groep bij Watamoela gaan duiken (van de rotsen afspringen met uitrusting en na de duik er ook weer uit klimmen). Helaas was de zee veel te ruw, je zou gewoon tepletter geslagen worden tegen de rotsen. Volgende keer beter. Dan maar een rustige duik bij Westpunt. Hier een beeld onder water gezien, veel vissen en iedereeen (behalve ik ;-(!) schildpadden. Hoop dat ik ze nog wel een keer zie. Na de duik terug naar duikcentrum en daar mijn papieren gekregen om mijn Advanced pasje aan te vragen. Heb dus mijn 2de duik bewijs behaald :-)!!! JOEPIE. Snel naar huis gereden, omkleden en naar het werk. Een hoop te doen na gister. Helaas een rustige avond, maar wel de 'chef' gespeeld haha. Heel de avond staan grilleren.
Vanmorgen wezen hardlopen en daarna maar weer eens ff mijn mail ed. bekeken. Zo ff douchen en daarna naar het werk. Hopelijk vandaag weer wat drukker.
Kus Bert
11 Februari 2011 - 13:41
Dre.:
He Bertus, een leuk verhaal weer hoor!! Je vermaakt je prima en af en toe wat werken is dan een leuke afleiding hahaha.....
van het weekend AZ - PSV en Feijenoord tegen Heracles dus gaan de 3 punten nu eindelijk naar de kuip? Vanavond de maandelijkse pokeravond op de Vonk en voor de rest chillen. De groetjes aan alle bekenden en wie weet spreken/msn-en we mekaar dit weekend nog wel.
Later...........Dré. -
12 Februari 2011 - 16:30
Anneke:
Hoi Bert, met plezier je verslag gelezen. Wat een leven! Ik hoop dat we je nog een keer kunnen komen bezoeken op Curacao. Groetjes ook van Peter en Rolf -
13 Februari 2011 - 16:20
Anja:
Nice, nice en hier druk druk zo een kleine mail dus ( dit was het )
XX -
14 Februari 2011 - 07:49
Desiree:
Haha, het lijkt wel of je gewoon op vakantie bent ipv een jaartje werken op Curacao ;-) Je hebt groot gelijk dat je er uithaalt wat er nu allemaal inzit ...... Have fun. Knuf